Advert
Taziyeler eşit tutulmuyor
MEHMET KARAKEÇİLİ

Taziyeler eşit tutulmuyor

Bu içerik 453 kez okundu.

Pandemiden dolayı taziye evleri kapatıldı. Taziye evleri açıldıktan sonra, bazı taziye evlerinin halıları kaldırıldı, bazıları ise kaldırılmadı. Taziyeler 2 güne düşürüldü. Ama Şanlıurfa Valimiz  Abdullah Erin zamanında bazı taziyelerde halılar yerden kaldırılıp, ayakkabı ile herkes bankın üzerinde oturmaya başladı. Çok güzel bir uygulama oldu. Ama bazı taziye evlerinde halılar yerde. Buda mikrobun oluşmasına sebep oluyor. Yeni gelen Valimiz Salih Ayhan Bey’in bu konuya el atıp düzelteceğinden endişe duymuyorum.

Bazı taziyelerde zengin olunca, Belediye Başkanlarımızın hepsi zenginin taziyesi olduğu zaman ekip olarak taziye evine gidiyorlar ama ne yazık ki fakir ve tanınmayan bir ailenin taziyesi olduğu zaman gitmiyorlar. Fakir taziyelerine neden gidilmiyor? Bu da demek oluyor ki taziyeler eşit tutulmuyor.

Batı illerinde mesela İzmir, İstanbul ve Gaziantep evet Gaziantep diyorum çünkü Gaziantep batı illeri olarak anılmayı hak ediyor. Bu illerde akşam yemeğini Belediye üstlenip taziye evine yemek gönderiyorlar. Neden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül bu uygulamayı yapamıyor. Eğer yaparsa daha iyi olacağından eminim.

Ama ne yazık ki saça göre tarak şeklinde davranmaya devam ediyorlar. Eğer fakir ve tanınmayan bir ailenin taziyesinde bulunursanız siz kazanmış olursunuz. Fakir ve zengini ayırmamak gerekir. Bu insanlar seçim zamanında sizlere oy veriyor. Zenginde oy veriyor. Bunun için herkesi eşit tutmak gerekir. Kimse kimseden üstün değildir…

VAY HALIMA VAY HALIMA…

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şampiyonluk havasında geçti
Şampiyonluk havasında geçti
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU