Advert
BÖYLE FUTBOLA YAZIKLAR OLSUN
MEHMET KARAKEÇİLİ

BÖYLE FUTBOLA YAZIKLAR OLSUN

Bu içerik 1048 kez okundu.

TFF 2. Lig Beyaz Grub’un 10. haftasında Şanlıurfaspor geçen yıl aynı ligde mücadele ettiği Bandırmaspor’u kendi sahasında konuk etti.Liderliğini devam ettirebilmek için mutlaka 3 puan almaları lazımdı. Gümüşhanespor’unda 2-2 kaldığı maçta Şanlıurfaspor 3 puan alsaydı puan farkını 3’e çıkaracaktı.Ama ne yazık ki kendi seyircisi önünde Bandırmaspor’a 2-0 mağlup oldular.

Müsabakaya ilgi oldukça fazlaydı.Protokol tribününde sadece Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Şanlıurfaspor kulüb başkanı Emin Yetim dışında başka hiç kimse yoktu.Bu takıma hepimizin takımıdır.Sahip çıkması lazım.Çünkü bu takım sadece Emin Yetim ve Mehmet Ekincinin değildir.Bütün Belediyelerimiz Şanlıurfaspor’u cani gönülden desteklemesi lazım.Edindiğim bilgilere göre Şanlıurfaspor’da para sıkıntısı varmış.Dediğim gibi Bütün Belediyelerimiz Şanlıurfaspor’a maddi destek vermesi lazım.Çünkü futbolcu parasını almadığı zaman oynamaz.Bu soğuk havada çoluk çocuk demeden herkes tribündeydi.Ama ne yazık ki taraftarlar üzgün şekilde sahadan ayrıldılar.

Her yazımda belirttiğim gibi Şanlıurfaspor her müsabakaya forvetsiz çıkıyor.Çünkü Artun hiçbir şekilde mücadele yapamıyor.Son vuruşu yok.Kendisine boş alan yaratamıyor.Sonuç böyle olunca gol atmamızda imkansız gibi bir şey oluyor.Eğer iyi bir forvet olsaydı, Şanlıurfaspor bu hafta ki maçta mutlaka 3 puan almayı başarırdı.Çünkü topu rakip ceza sahasında getiriyoruz ama son vuruş yapacak forvet yok.

Müsabakanın ilk 20 dakikası boyunca oldukça istekli başlayan Şanlıurfaspor oldu.Sürekli ataklar yaparak gol arama çabasına girdiler.Ama ne yazık ki böyle atakların sonucu mutlaka gol olması gerekirken bir türlü gol atamadık.Deyim yerindeyse Şanlıurfaspor ilk yarı tek kale oynadı.Sürekli hücuma çıktık ama golü bir türlü bulamadık.Durum böyle olunca ilk yarı 0-0 ile sonuçlandı.

Müsabakanın ikinci yarısına her iki takımda istekli başladı.Müsabakanın 48.dakikasında Bandırmaspor yapmış olduğu atağı sol taraftan orta ile topu ceza sahamıza gönderdiler.Topa kafa vuruşu ile David Kılınç ağlarımıza gönderdi.Eğer İzzet bu yapılan ortaya izin vermeseydi bu yapılan orta gol ile sonuçlanmazdı.64.dakikada Şanlıurfaspor’un yapmış olduğu tehlikeli ataktan Feridun mutlak golden yararlanamadı.

Bu dakikadan sonra 74.dakikada Nuri Terliksiz bomboş pozisyonda topu boş kaleye gönderemedi.Böyle pozisyonların mutlaka gol olması lazım.Çünkü sen bunları gole çeviremediğin zaman rakip takım sana hiç acımasız.Zaten durumda böyle oldu.
Atamayana atarlar deyimi bu maçta yerini buldu.Sık sık atak yapan Şanlıurfaspor harcamış oldukları pozisyonları gole çeviremeyince Bandırmaspor 90+4 ‘te Üstün Bilgi ile durumu 2-0 yaptı.Bu sonuçla Şanlıurfaspor lig sıralamasında 2.sıraya düşererek 21 puanda kaldı.

Bandırmaspor’un 10 numara ve 20 numaralı oyuncularını bir türlü tutamadık.Eğer bu iki oyuncuya iyi markaj yapılsaydı durum belki böyle olmayacaktı.

Yönetimin ocak ayında bir an önce forvet, orta saha ve iyi bir stoper alması lazım.Çünkü bu şekilde nereye kadar ? Her hafta forvetsiz oynuyoruz.Gol atmamız sürekli zor olacak.Eğer Şanlıurfaspor bu takıma 3 takviye yapsa Şampiyondur.Çünkü takım oldukça iyi.Sürekli koşan, pres yapan ve orta yapan bir takım.Eminim ki Şanlıurfaspor bu mağlubiyetin üstesinden fazlasıyla gelecektir.Şanlıurfaspor’a şimdiden gelecek hafta oynanacak olan Karşıyaka müsabakasında başarılar dilerim…

 

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
GAZETECİLER KARAKÖPRÜ’DE BULUŞTU
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN
BU FAKİR İNSANLARA LÜTFEN KARIŞMAYIN